Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté rohlíčky s makovou náplní

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté rohlíčky s makovou náplní - postup přípravy

Z kynutého těsta vylepšeného troškou perníku můžete upéci skvělé nadýchané rohlíčky s makovou, případně jinou náplní. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vlažné mléko, trochu cukru a droždí. Zamíchejte a počkejte několik minut, dokud nezačne pracovat kvásek.

2. KROK

Přidejte žloutky, změklé máslo, citronovou kůru, zbytek cukru, strouhaný perník a sůl. Za pomoci rukou nebo robota zpracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte mísu s těstem a nechte ho asi hodinu kynout.

3. KROK

Těsto rozdělte na menší kousky podle toho, jak chcete mít rohlíčky velké, a každý kus rozválejte do tvaru čtverce nebo obdélníku. Na jednu polovinu každého kousku naneste náplň. Do druhé poloviny udělejte nožem několik zářezů a pak vše zabalte do tvaru rohlíčku. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Nechte rohlíčky asi 30 minut kynout na plechu. Pak rozšlehejte vejce s trochou mléka a rohlíčky jím potřete. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je, dokud nebudou hezky zlatavé. Po vychladnutí je poprašte moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů