Kynuté věnečky se šunkou a sýrem - postup přípravy
Z kynutého těsta můžete udělat plněné věnečky, které budou díky nakrojení krásně dekorované. Se šunkou a sýrem jsou velmi chutné.
Ingredience
Dejte do mísy vlažné mléko, cukr, droždí, olej, sůl a bílek z vejce (žloutek si schovejte na později) a vše promíchejte. Pak přidejte prosátou hladkou mouku a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 40 minut kynout.
Těsto dejte na vál a rozdělte na 12 dílů. Z každého uválejte tenkou placku, do ní udělejte kolečkem na pizzu několik zářezů, ale okraje neprořízněte. Poté na placku dejte trochu strouhaného sýru a na malé kousky nakrájenou šunku. Každou placku poté srolujte a stočte do kolečka, tak aby se vytvořil věneček (viz video). Okraje utěsněte prsty.
Věnečky dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným žloutkem. Vložte plech s nimi do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 25 minut.