Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý chléb pečený v pánvi

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 65 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynutý chléb pečený v pánvi - postup přípravy

Pokud vám došlo pečivo a přemýšlíte, jak si snadno a rychle nějaké doma připravit, máme pro vás skvělý recept na kynutý chléb z pánve, který je dokonale vzdušný, nadýchaný a chutný. Dokonce ani nepotřebujete nůž, abyste ho nakrájeli. Je rozdělen do osmi částí, které od sebe bez problémů oddělíte i rukou. Tento recept si zamilujete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do teplé vody nasypejte sušené droždí a cukr a míchejte, dokud se obojí nerozpustí. Pak přidejte sůl a rostlinný olej a po částech prosévejte do směsi mouku, kterou vždy důkladně zapracujte. Jakmile začne těsto houstnout, začněte hníst těsto rukama a vypracujte ho do hutné, táhnoucí se a lepivé konzistence. Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte 40 minut na teplém místě kynout.

2. KROK

Když těsto zdvojnásobí svůj původní objem, vyklopte ho na pracovní desku posypanou trochou hladké mouky. Ještě trochu ho propracujte, abyste získali nadýchanou, vzdušnou a nelepivou hmotu. Tu pak rozdělte na 8 stejně velkých kousků a každý z nich zformujte do tvaru koule.

3. KROK

Koule těsta vyskládejte do pánve vedle sebe, zakryjte je utěrkou či pokličkou a nechte 15 minut kynout. Pak postavte pánev na plotnu a pod pokličkou pečte chléb na nejnižším žáru opět 15 minut. Poté vezměte velký talíř o průměru pánve, natřete ho olejem a vyklopte na něj chléb, který s pomocí talíře otočte na druhou stranu a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Po dopečení přemístěte chléb z pánve na talíř, zakryjte ho utěrkou a nechte ho vychladnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů