Kynutý pizza chléb s olivami a bylinkami - postup přípravy
Pokud hledáte recept na delikátní pečivo, vyzkoušejte tento tradiční kynutý pizza chléb s olivami a bylinkami podle italského receptu. Ozdobit ho můžete čerstvými bylinkami, olivami nebo sušenými rajčaty.
Na těsto
Na ozdobu
Čerstvé droždí rozdrobte do mísy a přilijte k němu vlažnou vodu. Do směsi přidejte 2 lžíce mouky a 1/2 lžičky cukru. Promíchejte ji a nechte po dobu 10 minut vzejít kvásek.
Kvásek přelijte do větší mísy a přisypte do něj hladkou mouku a sůl. Směs promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho nechte kynout na teplém místě po dobu 30 minut.
Těsto položte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte ho do placky vysoké přibližně 1,5 cm. Poté ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Chléb nakrájejte na čtverce pomocí rádýlka. Do mísy nalijte olivový olej a přidejte do něj prolisovaný česnek. Bazalku a petrželku nasekejte na drobné kousky a přidejte je do mísy.
Směs pečlivě promíchejte a chléb s ní potřete. Černé olivy nakrájejte na kolečka a do středu každého čtverce jedno kolečko položte.
Chléb posypte strouhanou mozzarellou a poté plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu 20 minut.
Chléb vyjměte z trouby a můžete ho ihned servírovat. Podávejte ho s různými pomazánkami, masem nebo oblíbeným dipem.
Tip: Kromě oliv můžete chléb ozdobit také sušenými rajčaty a parmezánem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte