Lahodné sýrové kuličky - postup přípravy
Sýrové kuličky jsou chuťovka pocházející z Brazílie. Jsou velmi jednoduché, ale o to lahodnější a voňavější. Díky velkému množství sýra mozzarella jsou skvělou zásobárnou vápníku a zasytí vás na velmi dlouho. Velmi dobře se hodí jako svačina na cesty nebo pro děti do školy. Velmi snadno a rychle se připravují a – už jsme se zmínili o tom, že chutnají skvěle?
Ingredience
Návod na přípravu:
Mouku nasypejte do misky, přidejte k ní mléko, olivový olej, vyklepněte jedno vajíčko a posolte jednou lžičkou soli. Pomocí šlehače či ručně přísady důkladně promíchejte a vytvořte jednolité těsto. Mozzarellu nastrouhejte na jemném struhadle (případně použijte už strouhanou) a vmíchejte ji do těsta.
Zapněte si troubu na 200 stupňů Celsia, aby se stačila předehřát, než dokončíte tvarování kuliček. Připravte si k ruce také plech na pečení vyložený pečicím papírem a můžete se pustit do formování kuliček. (Super zlepšovák je použít namísto klasického plechu formu na muffiny, ušetříte si tak práci.)
Namažte si ruce olejem a tvarujte z připraveného těsta středně velké kuličky, které rozložte po celé ploše plechu na pečení tak, aby se k sobě při pečení nepřilepily. Můžete kuličky rozplácnout na placku, pokud vám tento tvar pečiva vyhovuje více.
Připravený plech pak vložte do trouby a pečte kuličky asi 20 minut.
Když jsou hotové, vyjměte kuličky z trouby a nechte je při pokojové teplotě vychladnout. Pak už stačí je přenést na talíř a podávat, anebo připravit s sebou na cesty.
Pokud namísto kuliček vytvoříte placky, můžete je ještě před podáváním obložit třeba čerstvou zeleninou, jako je listový salát, plátky rajčat nebo okurky. Budou chutnat naprosto báječně a určitě je budete péct pravidelně.