Lahodný banánový dort s vanilkovým krémem - postup přípravy
Upéct ovocný dort nemusí být nic složitého. A také v daném dortu nemusí být jenom klasické tuzemské ovoce. Kdo má rád trochu exotický nádech, tomu přijde vhod chutná banánový dort doplněná vanilkovým krémem. Tato kombinace zachutná každému.
Základ
Vanilkový krém
Karamelový krém
Základem banánového dortu s vanilkovým krémem je samozřejmě korpus. Na něho jsou třeba vajíčka, dále také cukr, prášek do pečiva a vanilin. Vše se důkladně rozmíchá v základní hmotu. Nejlépe ručním mixérem, který dokonale spojí všechny ingredience.
Následně se za stálého šlehání přidávají zbývající ingredience. A těmi je olej a dále také nezbytné mléko, a pokud je to potřeba, tak i trocha voda. Poté už stačí jenom prosátá mouka. Zde už se těsto pro dosažení nadýchanosti míchá jenom ručně. Následně se přelije do formy o rozměru 24 centimetrů a vloží se do trouby. Zde se při teplotě 180 stupňů peče kolem 25 minut.
Když se základní korpus peče a potom stydne, je čas na přípravu vanilkového krému. Ten se vytvoří z mléka, kukuřičného škrobu a také práškového vanilkového pudinku. Směs se může dát buď do mikrovlnky, nebo je možné vařit ji standardně v hrnci na sporáku. A to do doby, než vanilkový pudinkový krém zhoustne na požadovanou úroveň. Krém následně zamíří na korpus, kde se nechá chladit.
Součástí dortu je také krém karamelový, který vznikne z citrusové šťávy a karamelového práškového pudinku. I tento krém se zahřívá do hustší konzistence. Mezi tím, co chladne, je možné připravit banány. Ty se oloupají a následně nakrájí na kolečka.
Finalizace dortu už je snadná. Na korpus pokrytý ztuhlým vanilkovým krémem se pokladou jednotlivá kolečka banánu. Na ty se nalije karamelovo-citrusový krém, který se rozetře až do stran.
Dort následně stačí přiklopit potravinovou folií a dát tuhnout na dvě až tři hodiny do lednice. Poté se oříznou okraje, otevře se forma a dokonalá lahůdka nejenom ke kávě je hotová. Vypadá báječně a ještě lépe chutná.