Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lečo do sklenic bez zavařování

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Lečo do sklenic bez zavařování - postup přípravy

Tento recept na lečo do sklenic je skvělým způsobem, jak uchovat zeleninu po celý rok, a to bez zavařování. Hodí se na topinky i k masovým pokrmům, jako příloha.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na menší kousky a rozemelte v mlýnku na maso. Do většího hrnce vložte nakrájené papriky a přidejte k nim mletá rajčata.

Poznámka: Z paprik předem odstraňte semeníky.

2. KROK

Do směsi přidejte také cukr, sůl, olej a ingredience důkladně promíchejte. Hrnec postavte na teplo a jeho obsah vařte 20 minut, za občasného míchání. 

Poznámka: Cukru i oleje můžete použít méně, na základě vlastní chuti.

3. KROK

Do leča vmíchejte také ocet, vařte ho ještě 5 minut a poté jím naplňte sterilizované sklenice. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete lečem naplnit až 4 sklenice o objemu 500 ml a 2 sklenice o objemu 600 ml. 

4. KROK

Naplněné sklenice uzavřete a nechte je volně vychladnout dnem vzhůru. Lečo do sklenic poté skladujte na tmavém a chladném místě. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů