Lečo do sklenic bez zavařování - postup přípravy
Tento recept na lečo do sklenic je skvělým způsobem, jak uchovat zeleninu po celý rok, a to bez zavařování. Hodí se na topinky i k masovým pokrmům, jako příloha.
Ingredience
Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na menší kousky a rozemelte v mlýnku na maso. Do většího hrnce vložte nakrájené papriky a přidejte k nim mletá rajčata.
Poznámka: Z paprik předem odstraňte semeníky.
Do směsi přidejte také cukr, sůl, olej a ingredience důkladně promíchejte. Hrnec postavte na teplo a jeho obsah vařte 20 minut, za občasného míchání.
Poznámka: Cukru i oleje můžete použít méně, na základě vlastní chuti.
Do leča vmíchejte také ocet, vařte ho ještě 5 minut a poté jím naplňte sterilizované sklenice.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete lečem naplnit až 4 sklenice o objemu 500 ml a 2 sklenice o objemu 600 ml.
Naplněné sklenice uzavřete a nechte je volně vychladnout dnem vzhůru. Lečo do sklenic poté skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Домашние простые рецепты

