Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibule zapečená s vejci a sýrem feta

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Cibule zapečená s vejci a sýrem feta - postup přípravy

Zajímavé bezmasé jídlo lze připravit z veliké hromady cibule skvěle doplněné vejci, sýrem feta a zeleninou. Kombinace chutí vás jistě mile překvapí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte velké cibule na půlkolečka a dejte je smažit na pánvi s trochou olivového oleje a másla. Smažte je, dokud nezačnou zesklovatět. Přidejte sůl a cukr a pokračujte ve smažení, dokud cibule nezměkne. Cibule by měla být do růžova, ale ne hnědá.

2. KROK

Nakrájejte papriky na kostičky a smíchejte je s nasekanou jarní cibulkou. Vejce rozšlehejte v míse a přidejte k nim smetanu. Dochuťte je solí a pepřem. Přimíchejte mouku a poté smaženou cibuli.

3. KROK

Na dno zapékací formy dejte trochu olivového oleje a nasypejte trochu strouhanky. Rozložte na ni polovinu směsi s vejci a cibulí, poté přidejte papriky s cibulkou a na ně dejte nakrájený sýr feta.

4. KROK

Vše zalijte druhou polovinou směsi s cibulí, posypejte nastrouhaným tvrdým sýrem a na něj rozložte rozpůlená cherry rajčata. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a vše pečte přibližně 35 minut. Poté podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Viele Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů