Ledvinky na cibulce - postup přípravy
Ledvinky jsou znatelně jemnější nežli játra, která se obvykle připravují častěji, a proto se hodí pro ty, kteří se jinak právě játrům vyhýbají. Vyzkoušejte je podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Marie Kopalová.
Ingredience
Ledvinky očistěte, nakrájejte, zalijte je mlékem a nechte je v lednici v zakryté misce louhovat do druhého dne. Po vylouhování ledvinky nechte dobře okapat a trochu oschnout.
Nasekejte nadrobno cibuli a nechte ji na troše sádla osmahnout spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Poté přihoďte připravené ledvinky a nechte je restovat dozlatova.
Opečené ledvinky zalijte vývarem (případně vodou s bujónem), přidejte sůl, pepř a trochu drceného kmínu a nechte je dusit doměkka.
Nakonec na sádle osmahněte trochu hladké mouky a vzniklou jíškou zahustěte šťávu v hrnci s ledvinkami. Omáčku dochuťte trochou prolisovaného česneku, odstavte ze sporáku a podávejte spolu s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.