Ledvinky na slanině se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Skvělým jídlem k obědu jsou ledvinky s cibulí a slaninou v jemné smetanové omáčce servírované s rýží. Recept nám poskytla paní Ivana Reisingerová.
Ingredience
Ledvinky očistěte a vykrájejte a naložte na několik hodin do mléka. Až bude čas vaření, rozkrájejte slaninu na kostičky a cibuli na jemno.
Ledvinky propláchněte a nakrájejte na kusy. Dejte do hrnce slaninu a vyškvařte ji, pokud pustí málo tuku, přidejte trochu sádla. Vyndejte slaninu z hrnce a dejte na tuk smažit cibuli, dokud nezesklovatí.
Přidejte kusy ledvinek a nechte je zatáhnout. Poté je osolte a opepřete, přidejte slaninu a zalijte vše vývarem, ideálně masovým. Vařte 30 minut.
Pak z másla a mouky usmažte zlatavou jíšku a zahustěte jí obsah hrnce. Nezapomeňte míchat, aby nevznikly v omáčce hrudky.
Za občasného míchání vařte 20 minut. Pak omáčku zjemněte smetanou, můžete ji však vynechat, pokud chcete. Hotový pokrm podávejte s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.