Legendární americký sendvič Monte Cristo - postup přípravy
Tento recept na sendvič Monte Cristo si zamilujete na první ochutnání. Je to jednoduchá, a přitom výtečná alternativa klasických sendvičů se šunkou a sýrem, na kterou můžete zužitkujete, co vám zbylo v lednici.
Ingredience
Ingredience v receptu jsou určené na přípravu jednoho sendviče. Pokud jich chcete připravovat víc najednou, jednoduše si množství upravte. Začněte tím, že vezmete jeden plátek toastového chleba a pomažete ho dvěma lžičkami hořčice. Na hořčici namažte dvě lžičky majonézy. Tavený sýr vybalte z obalu a jeden plátek rozložte na majonézu. Poté ho přiklopte plátkem šunky.
Vezměte druhý plátek toastového chleba a opět ho, stejně jako u prvního plátku, nejprve namažte dvěma lžičkami hořčice a poté dvěma lžičkami majonézy. Přiklopte sendvič tak, aby majonéza s hořčicí směřovaly dolů, tedy na šunku. Plátek namažte stejným způsobem hořčicí a majonézou i z vrchní strany.
Opakujte postup s plátkem taveného sýru a šunky. Vezměte i poslední krajíc toastového chleba, namažte ho opět hořčicí a majonézou a přiklopte úplně navrch. Ve větší misce vidličkou rozšlehejte dvě vajíčka spolu s mlékem. Vznikne směs, ve které sendvič důkladně obalíte, a to i na bocích.
Na pánvi rozpusťte máslo. Položte na ni sendvič, který nejprve z jedné strany osmažíte dozlatova. Pak ho uchopte například kuchyňskými kleštěmi a osmahněte i ze všech stran. Nakonec ho nechte smažit z vrchní strany. Sendvič nechte trochu vychladnout, rozkrojte na dva stejně veliké trojúhelníky a servírujte. Můžete jej podávat jako svačinu nebo lehčí večeři. Pokud chcete, můžete ho třeba ještě teplý posypat strouhaným sýrem.