Plněné žampiony s mletým masem - postup přípravy
Připravte si plněné žampiony, které jsou ideální jako hlavní chod i jako občerstvení na party. Pokrm je lehký, snadný, rychlý a jeho výhodou je, že chutná i za studena.
Ingredience
Žampiony propláchněte ve vodě, osušte je a zbavte je nožek.
Poznámka: Nožky nevyhazujte, ale nakrájejte je nadrobno. Budete je potřebovat do náplně.
Cibuli s česnekem nakrájejte nadrobno a ingredience smíchejte s nakrájenými nožkami, mletým masem, mletou sladkou paprikou, tymiánem, solí, pepřem, nasekanou petrželkou a rajčatovým protlakem.
Směsí naplňte žampiony, které odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Plněné žampiony pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Tip: Žampiony plněné masovou směsí servírujte s pečivem nebo jinou přílohou. Můžete je podávat také jako jednohubky a udělat z nich součást slavnostních mís. Skvěle chutnají i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Selmas Recipes