Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné žampiony s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Plněné žampiony s mletým masem - postup přípravy

Připravte si plněné žampiony, které jsou ideální jako hlavní chod i jako občerstvení na party. Pokrm je lehký, snadný, rychlý a jeho výhodou je, že chutná i za studena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony propláchněte ve vodě, osušte je a zbavte je nožek. 

Poznámka: Nožky nevyhazujte, ale nakrájejte je nadrobno. Budete je potřebovat do náplně.

2. KROK

Cibuli s česnekem nakrájejte nadrobno a ingredience smíchejte s nakrájenými nožkami, mletým masem, mletou sladkou paprikou, tymiánem, solí, pepřem, nasekanou petrželkou a rajčatovým protlakem.

3. KROK

Směsí naplňte žampiony, které odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Plněné žampiony pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.

4. KROK

Tip: Žampiony plněné masovou směsí servírujte s pečivem nebo jinou přílohou. Můžete je podávat také jako jednohubky a udělat z nich součást slavnostních mís. Skvěle chutnají i zastudena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Selmas Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů