Lehký mrkvový salát s kuřecím masem a paprikou - postup přípravy
Doplňte vitamíny a zároveň potěšte své chuťové buňky s lehkým mrkvovým salátem s kuřecím masem a paprikou. Připravený je budete mít během několika málo minut. Hodit se bude pokrm nejen k rychlé večeři, ale také na svačinu.
Ingredience
Začněte tím, že si vařené či uzené kuřecí maso (ideálně prsa) nakrájíte na tenčí proužky. Poté jej vložte do hlubší mísy a promíchejte s očištěnou a na kostičky pokrájenou sladkou paprikou a nahrubo nastrouhanou loupanou mrkví. Vše zakápněte lehkou majonézou dle preferencí, osolte a opepřete dle potřeby a důkladně promíchejte vařečkou. Před podáváním nechte salát vychladnout v lednici alespoň půl hodiny.
Vychlazený mrkvový salát s kuřecím masem a sladkou paprikou podávejte například s rozpečenou světlou i celozrnnou bagetkou. Hodit se bude i jakékoliv jiné pečivo dle preferencí. Přejeme vám dobrou chuť.
Chcete si připravit pestřejší salát? Potom zapojte fantazii a kombinujte suroviny dle chuti. Kromě mrkve a papriky se do salátu třeba hodí i vypeckované černé olivy, nakládaná a okapaná kukuřice a také vařená vejce. Možné je rovněž nahradit kuřecí maso jiným druhem. Skvělý bude pokrm třeba s konzervovaným tuňákem nebo s uzenými krůtími prsy. Ti, co mají hubnoucí období, pak mohou nahradit lehkou majonézu i nízkotučným bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Pro chuťový „šmrnc“ přidejte do směsi klidně i trochu citronové šťávy.