Salát z červené řepy s domácí mléčnou majonézou

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
5 minut
NÁROČNOST
Snadná

Salát z červené řepy s domácí mléčnou majonézou - postup přípravy

Červená řepa je vynikajícím základem pro různé saláty. Skvěle se doplňuje například s domácí mléčnou majonézou, která je mnohem lehčí a zároveň levnější než její běžně prodávané varianty.
1. KROK

Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a česnek nasekejte na kousky. Dejte cibuli smažit na troše olivového oleje, a až zesklovatí, přihoďte česnek a krátce prosmahněte. Vařenou nebo pečenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo do mísy a přidejte cibuli s česnekem. Poté dodejte krájené nakládané okurky a na kostičky nakrájená vejce vařená na tvrdo.

2. KROK

Do šlehací nádoby nalijte slunečnicový olej a mléko a tyčovým mixérem obojí promixujte, dokud se nespojí. Poté směs osolte a opepřete, přidejte hořčici a citronovou šťávu a důkladně ji promixujte, dokud nezíská konzistenci majonézy. Hotový dresing přidejte k zelenině a promíchejte. Salát před podáváním můžete posypat trochou nasekané petrželky.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 181 hlasů
Nahlásit chybu
75 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt