Lehký řecký salát se sýrem feta - postup přípravy
Zdravý zeleninový salát je vždy vynikající přílohou, a to především k pečeným a grilovaným masům. Řecký salát s avokádem a sýrem feta navíc poslouží skvěle i jako lehká večeře při redukčním jídelníčku.
Ingredience
Omyjte všechnu zeleninu. Poté nakrájejte římský salát na kusy a salátové okurky na půkolečka a dejte obojí do mísy. Přidejte rozpůlená cherry rajčata, na proužky nakrájenou papriku (libovolné barvy), na kostičky nakrájené avokádo a na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Nakonec dodejte pokrájené tmavé olivy a na malé kostičky rozkrájený sýr feta.
Do skleničky s víčkem vymačkejte šťávu z citronu. Přidejte olivový olej a prolisovaný česnek, sůl a pepř, skleničku zavřete a dobře protřepejte. Nalijte zálivku na salát, promíchejte a můžete ihned podávat. Případně ho před podáváním dejte vychladit do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.