Lehký třívrstvý dezert - postup přípravy
Honí vás mlsná, avšak nechce se vám do zdlouhavého pečení? Pak vsaďte na nepečenou verzi zákusku z tří vrstev, a to z pomerančové, kakaové a kokosové. Až ochutnáte, budete se oblizovat! A přípravu zvládnete levou zadní během několika málo minut!
Ingredience
Nejprve začněte přípravou pomerančové vrstvy. Do menšího rendlíku si vlijte pomerančový džus a v něm rozmíchejte důkladně kukuřičný škrob a krupicový cukr. Posléze směs přiveďte k varu a míchejte do zhoustnutí.
Krém odstavte z plotny a vlijte do silikonové formy na bábovku. Dále se pusťte do výroby kokosové vrstvy. V hrnci smíchejte mléko spolu s vanilkovým cukrem, krupicí, krupicovým cukrem a kokosovými vločkami.
Suroviny přiveďte k varu a míchejte, dokud vše nezhoustne. Nakonec přidejte i kousky másla a kokosová vrstva je na světě.
Příprava kakaové vrstvy a kompletace nepečeného třívrstvého dezertu
Hotovou kokosovou směs z mléka rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich ochuťte ještě kakaovým práškem. Potom dokončete svůj nepečený dezert. Na pomerančovou vrstvu naneste tu kokosovou z mléka a nakonec tu kakaovou. Vše dejte tuhnout do lednice ideálně přes noc.
Servírování nepečeného třívrstvého dezertu
Ztuhlý dezert vyjměte z lednice a vyklopte na talíř ze silikonové formy na bábovku. Poté jej nakrájejte na stejně široké plátky a podávejte třeba s karamelovou omáčkou. Možné je však použít i tu čokoládovou. Zákusek skvěle doplní i mléčný koktejl, káva anebo ledový čaj. Přejeme dobrou chuť.