Lehký tuňákový salát s jablíčkem - postup přípravy
Čas od času je potřeba jídelníček odlehčit. Proto se nyní můžete inspirovat lehkým tuňákovým salátem, který skvěle zasytí a dodá potřebné vitamíny. Zařadit jej můžete i do svého dietního plánu, je totiž nízkokalorický.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete půl hlávky čínského zelí. Poté si k ruce vezměte ostrý nůž a nasekejte zelí na drobné nudličky. Ty vložte do velké mísy a promíchejte v další fázi z tenkými půlměsíčky červené cibule, s proužky omytého i očištěného jablíčka a také s prolisovanými stroužky česneku.
Dále vložte do směsi i okapaného konzervovaného tuňáka, bílý jogurt, a nakonec ochuťte solí a mletým pepřem dle preferencí. Pečlivě promísený salát dejte do lednice chladit alespoň na půl hodiny.
Servírování tuňákového salátu
Vychlazený tuňákový salát podávejte například s rozpečenou celozrnnou bagetkou. Hodit se však bude jakékoliv preferované pečivo, jako bílý chléb, houska, rohlík a podobně. V případě, že nedržíte dietu, lze do salátu ještě přidat trochu majonézy, která dodá zase jiný „šmak“. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace tuňákového salátu
Pokud vám nesedí v tuňákovém salátu jablko, určitě jej můžete nahradit i jinými surovinami. Hodit se bude do směsi třeba nakládaná kukuřice, vypeckované olivy, sušená rajčata, sladká paprika, čerstvá rajčata anebo i vařené vejce.
Tak připravíte velmi vydatný oběd nebo večeři. A ještě jedno malé doporučení na závěr: kromě konzervovaného tuňáka lze do salátu vložit i toho čerstvého, kterého jste předtím uvařili v mírně osolené vodě.