Lesklá čokoládová poleva na dorty a cukroví - postup přípravy
Z pouhých tří ingrediencí získáte profesionální lesklou polevu na vaše vánoční cukroví, dorty i jiné sladké pečivo. Krásnější a lahodnější polevu nenajdete.
Ingredience
Do hrnce nalijte slazené kondenzované mléko, přidejte k němu kakaový prášek a obojí dobře rozmíchejte. Nakonec zapracujte změklé máslo.
Hrnec postavte na sporák a směs zahřívejte, dokud se kakao, máslo a kondenzované mléko úplně nespojí. To bude trvat kolem 20 minut. V průběhu vaření směs čas od času promíchejte.
Ke konci vaření směs míchejte bez přestání, aby se odpařila přebytečná voda a poleva zhoustla. Po 20 minutách vaření odstavte polevu ze sporáku a nechte ji vychladnout. Během toho ještě více zhoustne. Pak už jen stačí ji použít na zdobení dortů, cukroví a jiného sladkého pečiva.
Videopostup krok za krokem