Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lesklá čokoládová poleva na dorty a cukroví

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Lesklá čokoládová poleva na dorty a cukroví - postup přípravy

Z pouhých tří ingrediencí získáte profesionální lesklou polevu na vaše vánoční cukroví, dorty i jiné sladké pečivo. Krásnější a lahodnější polevu nenajdete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do hrnce nalijte slazené kondenzované mléko, přidejte k němu kakaový prášek a obojí dobře rozmíchejte. Nakonec zapracujte změklé máslo.

2. KROK

Hrnec postavte na sporák a směs zahřívejte, dokud se kakao, máslo a kondenzované mléko úplně nespojí. To bude trvat kolem 20 minut. V průběhu vaření směs čas od času promíchejte.

3. KROK

Ke konci vaření směs míchejte bez přestání, aby se odpařila přebytečná voda a poleva zhoustla. Po 20 minutách vaření odstavte polevu ze sporáku a nechte ji vychladnout. Během toho ještě více zhoustne. Pak už jen stačí ji použít na zdobení dortů, cukroví a jiného sladkého pečiva.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů