„Líné“ knedlíky z tvarohu - postup přípravy
Občas potřebuje každá hospodyňka ušetřit trochu toho času v kuchyni, proto ocení rychlé a jednoduché recepty, jejichž skvělý výsledek je zaručený. Mezi tyto pokrmy můžete zařadit i „líné“ knedlíky z tvarohu. Jsou skutečně neodolatelné. Podávat je můžete prakticky s čímkoliv.
Ingredience
V míse si promíchejte vejce spolu s moučkovým cukrem, změklým máslem, tučným tvarohem a trochou soli. Poté postupně do směsi přisypávejte hladkou mouku a tvořte rukama homogenní nelepivé těsto. Z něj vytvarujte jakýsi váleček o průměru cca dva centimetry a nakrájejte na menší kousky.
Jednotlivé kousky pak vařte ve vroucí mírně osolené vodě do měkka. Knedlíky samy vyplavou na hladinu, až budou hotové. Pokrm podávejte například s oslazenou zakysanou smetanou, domácí zavařeninou, nebo skořicovým cukrem. Skvělé budou knedlíčky i s čerstvým ovocem typu borůvky či jahody. Přejeme vám dobrou chuť.
Tip na závěr pro milovníky čokolády
Z výše uvedeného těsta si můžete připravit i skvostné knedlíky plněné čokoládou. Jak na to? Postačí vám k tomu jen tabulka hořkosladké čokolády. Tu nalámejte na kostičky. Poté do každého kousku těsta před vařením vtiskněte jednu čokoládovou kostičku a pečlivě těsto vyválejte v dlani do kuličky, aby náplň nevytekla. Vařte stejným způsobem. Podávejte třeba s jemně mletými oříšky, rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem. Děti takovou variantu knedlíků stoprocentně ocení. Hodit se bude na čokoládové knedlíky i ovocná omáčka ze švestek či borůvek.