Linecké cukroví s mákem a marmeládou - postup přípravy
Připravte si letos o Vánocích linecké cukroví trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý recept paní Marianny Ilavské, vše budete mít upečeno už za 8 minut.
Ingredience
Žloutky promíchejte s cukrem, máslem, moukou, mákem a citronovou kůrou. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho chladit do lednice minimálně na hodinu.
Tip: Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
Po této době těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále do výšky přibližně 3 mm. Z těsta vykrojte tvary, jako jsou srdíčka, hvězdičky nebo například kolečka a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut, dokud nezačne zlátnout. Po upečení nechte cukroví vychladnout a následně spojte jednotlivé tvary k sobě pomocí marmelády.
Tip: Cukroví můžete podávat posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.