Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové kotletky marinované v láku z kyselých okurek

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Vepřové kotletky marinované v láku z kyselých okurek - postup přípravy

Už jste někdy marinovali vepřové maso v marinádě, která obsahovala lák z kyselých okurek? Pokud ne, určitě to zkuste. Vynikající výsledek vás nemine. Ochucené kotletky pak jen upečete v troubě s majonézou, rajčaty, kyselou okurkou, sýrem a všichni se budou oblizovat!

Ingredience pro:
6 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si maso naložíte v marinádě. Tu připravíte z okurkového láku, sladké mleté papriky, soli, mletého černého pepře a plnotučné hořčice. Vepřové kotletky nechte ve směsi naložené ideálně pár hodin, aby nasákly všemi chutěmi. Poté pokračujte v přípravě před pečením.




Dokončování vepřových kotletek a jejich pečení v troubě

Až bude vepřové maso řádně nasáklé všemi chutěmi z marinády, vyjměte jej ze sáčku nebo uzavíratelné misky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.

Na povrch kotletek namažte přiměřené množství majonézy, na tu položte tenký plátek rajčete, pokračujte najemno strouhanou kyselou okurkou a vše zakončete nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Pokrm zapékejte v troubě asi 35 minut při teplotě 180 °C.

Servírování pečených vepřových kotletek

Upečené vepřové kotletky s rajčetem, kyselou okurkou a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte. Jako příloha se hodí vařený brambor omaštěný máslem. Servírovat však můžete pokrm i s čerstvým pečivem, s hranolky, s kroketami či s opékaným bramborem.

Doplnit porci lze o oblíbené studené omáčky a dipy, jako je například tatarka, majonéza, kečup, barbecue a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů