Rychlá zásmažková polévka

i Zdroj fotografie: Vendula Kainová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlá zásmažková polévka - postup přípravy

Když je hlad a venku sychravo, za polévku by dal člověk cokoliv. V tu chvíli přijde vhod superrychlá, sytá a zdravá zásmažková polévka podle receptu od paní Venduly Kainové.
1. KROK

V hrnci rozehřejte kousek másla a zaprašte ho hladkou moukou, kterou opékejte tak dlouho, dokud nezíská tmavě zlatavou až hnědou barvu. Zásmažku zalijte trochou vroucího vývaru nebo vody s rozmíchaným masoxem a jíšku důkladně rozmíchejte. Poté přilijte i zbytek vývaru či vody a opět promíchejte.

2. KROK

Do zahuštěného vývaru přidejte očištěnou a na drobné kostičky nakrájenou mrkev, petrželku, kolečka či proužky pórku a pokrájené zelené fazolové lusky. Přihoďte hrst hrášku, na kostky pokrájené brambory a případně houby. Polévku vařte, dokud brambory úplně nezměknou.

3. KROK

Dovařenou polévku podle chuti osolte, přidejte kmín a majoránku. Úplně na závěr dodejte prolisovaný česnek a jemně nasekanou petrželovou nať a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 312 hlasů
Nahlásit chybu
97 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt