Maďarská polévka z vepřového masa a červené řepy - postup přípravy
Domácí maďarská polévka je zaručeným způsobem, jak vnést originalitu do vašeho jídelníčku. Je plná masa, zeleniny a jemně pikantní, kdo však nemá rád ostrá jídla, může samozřejmě feferonku vynechat.
Ingredience
Nakrájejte slaninu na kostičky a vepřové maso na menší kostky. Dejte slaninu smažit v hrnci na troše oleje. Po 3 minutách přidejte vepřové maso a smažte další 2 až 3 minuty, míchejte.
Pak přidejte na kousky nasekaný řapíkatý celer, feferonku, trochu sladké papriky a česnek a smažte dalších 5 minut. Nakonec přidejte na kostky nakrájený brambor, zalijte 1500 ml vody a nechte vařit 15 minut.
Nakrájejte na kostičky cibuli a smažte ji na troše oleje cca 2 minuty. Přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, červenou řepu a na kostky pokrájenou červenou papriku. Vařte 10 minut.
Pak přidejte rajčatový protlak, 200 mililitrů vody, sůl, cukr, chmeli suneli, rozmarýn a restujte 2 minuty. Pak přidejte lžíci hladké mouky a opět zarestujte.
Dejte směs z pánve do vařící se polévky, zamíchejte a nechte ještě 20 minut vařit. Nakonec do polévky nasekejte trochu zelené petrželky. Při podávání polévku na talíři zjemněte lžící zakysané smetany.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.