Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy

Hlíva ústřičná je zvláštní houba, která připomíná svým tvarem ústřice a která má úplně jinou strukturu i chuť oproti ostatním houbám. Díky svým vlastnostem je skvělá mimo jiné do polévek, jako je falešná dršťková polévka podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte kousek másla a nechte na něm cibuli zrůžovět. Mezitím pokrájejte houby na tenké proužky. Do hrnce přihoďte mletou sladkou papriku a nechte ji zapražit.

2. KROK

Přidejte pokrájené houby, osolte je a opepřete, přidejte jeden prolisovaný či nadrobno nasekaný stroužek česneku a počkejte, až začne vonět. V tu chvíli zalijte polévku vodou nebo vývarem, vše důkladně rozmíchejte a nechte vařit, dokud houby nezměknou.

3. KROK

Vedle v pánvi rozehřejte kousek másla a osmažte na něm hladkou mouku do sytě zlatavé barvy. Přidejte do ní jednu naběračku polévky, důkladně v ní jíšku rozmíchejte a vše nalijte do hrnce. Polévku promíchejte a nechte ji ještě 10 nebo 15 minut provařit.

4. KROK

Nakrájejte slaninu na drobné kostičky, které nechte v pánvi opéct dozlatova. Hotovou polévku dochuťte majoránkou, petrželkou a prolisovaným stroužkem česneku a přidejte do ní opečenou slaninu. Polévku rozdělte do talířů, posypejte ji čerstvými zelenými bylinkami a podávejte.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů