Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinový koláč s čerstvým sýrem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Malinový koláč s čerstvým sýrem a vanilkou - postup přípravy

Nadýchaný malinový koláč se skvěle hodí k odpolední kávě i ke snídani. Je výjimečný svou sladkokyselou chutí, jemnou strukturou a luxusním vzhledem, kterým ohromíte.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich olej.

Tip: Místo slunečnicového oleje, můžete použít i jiný olej ze semínek, jako je například sezamový olej.

2. KROK

Za stálého šlehání přidejte do směsi mléko a poté do ní vešlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, před použitím mouku prosejte.

3. KROK

Těsto vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a připravte náplň. V míse vyšlehejte čerstvý sýr s cukrem, vanilkovým extraktem a vejcem. Hladkou náplní následně pokryjte těsto ve formě na několika místech. 

4. KROK

Mezery, které vzniknou mezi náplní, posypte nakrájenými malinami a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Poznámka: Upečený malinový koláč nechte vychladnout na chladicí mřížce a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů