Malinový koláč s čerstvým sýrem a vanilkou - postup přípravy
Nadýchaný malinový koláč se skvěle hodí k odpolední kávě i ke snídani. Je výjimečný svou sladkokyselou chutí, jemnou strukturou a luxusním vzhledem, kterým ohromíte.
Těsto
Náplň
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich olej.
Tip: Místo slunečnicového oleje, můžete použít i jiný olej ze semínek, jako je například sezamový olej.
Za stálého šlehání přidejte do směsi mléko a poté do ní vešlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, před použitím mouku prosejte.
Těsto vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a připravte náplň. V míse vyšlehejte čerstvý sýr s cukrem, vanilkovým extraktem a vejcem. Hladkou náplní následně pokryjte těsto ve formě na několika místech.
Mezery, které vzniknou mezi náplní, posypte nakrájenými malinami a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Upečený malinový koláč nechte vychladnout na chladicí mřížce a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty