Mandlové dortíčky - postup přípravy
Vykrajované vánoční cukroví může mít mnoho podob. Vyzkoušejte třeba tyto lahodné mandlové dortíčky podle receptu od paní Dagmar Kazdové.
Ingredience
Mouku s cukrem a kakaovým práškem prosejte do mísy, přidejte k nim rozemleté mandle a půl lžičky skořice. Do směsi vyklepněte jedno celé vejce a ze druhého oddělte jen žloutek. Bílek si schovejte do jiného receptu.
Nakonec pokrájejte na menší kostky změklé máslo, přidejte ho do směsi a vypracujte soudržné a hladké těsto. Zabalte jej do fólie a nechte v lednici do druhého dne uležet.
Z hotového těsta vyválejte plát o síle kolem 3 mm a vykrajujte z něho oválky či kolečka, která vyskládejte na plech a nechte upéct v troubě rozehřáté na teplotu 200 °C. Po dopečení nechte sušenky vychladnout, po dvojicích je slepujte čokoládovým krémem a vršek polijte rozpuštěnou čokoládou, případně je ozdobte dle chuti a fantazie.