Marinovaná kuřecí křídla v pikantní směsi - postup přípravy
Marinovaná kuřecí křídla jsou křupavá, šťavnatá a pikantní. Pokrm je možné podávat jako hlavní chod i jako pochoutku k pivu, až k vám přijdou přátelé na návštěvu.
Ingredience
Marináda
Kuřecí křídla nařežte na polovinu tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Pomocí bílého ubrousku je osušte a vložte do mísy. V malé misce smíchejte sůl, pepř, papriku a sušený česnek.
Do mísy s kuřaty vlijte olej a vsypte směs koření. Maso důkladně obalte ze všech stran a položte ho na grilovací mřížku, kterou umístěte do předehřáté trouby na 200 °C. Marinovaná kuřecí křídla pečte 35–40 minut.
Poznámka: Po 15 minutách kuřecí křídla v troubě obraťte.
Nyní si připravte marinádu. V rendlíku smíchejte barbecue omáčku se sójovou omáčkou, rajčatovou omáčkou, medem a chilli omáčkou. Ingredience důkladně promíchejte a marinádu vařte na mírném ohni 2–3 minuty.
Upečená kuřata potřete připravenou marinádou ze všech stran a vložte je znovu do trouby, kde je pečte na 180 °C dalších 5 minut.
Tip: Kuřecí křídla můžete podávat samotná nebo s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže, hranolky nebo pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking