Marinovaná vepřová krkovice s brambory - postup přípravy
Chcete-li si pochutnat na šťavnatém masu plném rozmanitých chutí, připravte si marinovanou vepřovou krkovici. Recept je jednoduchý a výsledek vás ohromí.
Marináda
Základ
Ostatní ingredience
Na vymazání
Mletou sladkou papriku smíchejte s uzenou paprikou, kmínem, chilli vločkami, pepřem a solí. Přidejte hořčici, prolisovaný česnek s olejem a ingredience zamíchejte.
Poznámka: Pokud nemáte rádi pálivé pokrmy, chilli vločky můžete vynechat.
Maso nakrájejte na plátky, které omyjte, osušte papírovou utěrkou a ochuťte solí. Plátky poté potřete připravenou marinádou, ve které obalte také oloupané brambory, rozkrojené na poloviny.
Brambory osolte, smíchejte s trochou oleje a odložte je bokem. Plech vymažte olejem a pokryjte ho na proužky nakrájenou cibulí, kterou pokryjte snítkami rozmarýnu a majoránky.
Na cibuli vyskládejte plátky masa s brambory a stroužky česneku. Pokrm zalijte kostkou bujónu, rozpuštěnou v horké vodě a zakryjte ho pečicím papírem a alobalem.
Poznámka: Místo kostky můžete použít klasický domácí kuřecí vývar. Pečicí papír předem namočte do vody, kterou z něj vymačkejte. Díky tomu bude lépe tvárný.
Marinovanou vepřovou krkovici pečte na 200 °C po dobu 90 minut. Poté alobal s papírem odstraňte a pokračujte v pečení dalších 15–20 minut. Po této době maso obraťte, odstraňte z plechu bylinky a pokrm pečte ještě 18–20 minut při 220–230 °C.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně

