Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinované přírodní vepřové plátky ve vlastní šťávě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Marinované přírodní vepřové plátky ve vlastní šťávě - postup přípravy

Nedělní večeře nemusí znamenat jen obligátní řízky v trojobalu. Zpestřete svůj jídelníček a připravte si namísto nich neskutečně jemné a měkoučké přírodní vepřové plátky s jemnou šťávou, které se skvěle hodí třeba k bramborové kaši.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte marinádu. Do misky nalijte 30 ml oleje a k němu přidejte po jedné čajové lžičce soli a mletého černého pepře, granulovaného česneku, podravky a dvě lžičky hořčice. Všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi.

2. KROK

Do marinády ponořte čtyři očištěné a osušené plátky vepřového masa tak, aby byly ze všech stran marinádou důkladně obalené. Maso v míse uzavřete přilnavou potravinářskou fólií a vložte je do lednice. Takto nechte naložené maso odpočívat co nejdéle. Ideálně je nechte marinovat přes noc, aby se maso optimálně nasáklo chutí použitých surovin.

3. KROK

Druhý den vytáhněte maso z lednice a nechte ho odstát a zteplat na pokojovou teplotu. Na plotně rozehřejte pánev s trochou sádla a když je horké, vložte do něj marinované plátky. Smažte je zprudka několik minut po obou stranách dozlatova.

4. KROK

Opečené maso podlijte vodou, přiklopte pokličkou, zmírněte žár plotýnky a nechte plátky 1 hodinu dusit doměkka. Po 30 minutách plátky v pánvi otočte na druhou stranu.

5. KROK

Po hodině odklopte pokličku a nechte odpařit přebytečnou vodu tak, aby v pánvi zůstala jen šťáva z masa, které zůstalo měkké a šťavnaté.

6. KROK

Hotové vepřové plátky podávejte spolu s bramborovou kaší přelitou výpekem a čerstvou nebo nakládanou zeleninovou oblohou.

7. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů