Marinované přírodní vepřové plátky ve vlastní šťávě - postup přípravy
Nedělní večeře nemusí znamenat jen obligátní řízky v trojobalu. Zpestřete svůj jídelníček a připravte si namísto nich neskutečně jemné a měkoučké přírodní vepřové plátky s jemnou šťávou, které se skvěle hodí třeba k bramborové kaši.
Ingredience
Nejprve připravte marinádu. Do misky nalijte 30 ml oleje a k němu přidejte po jedné čajové lžičce soli a mletého černého pepře, granulovaného česneku, podravky a dvě lžičky hořčice. Všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi.
Do marinády ponořte čtyři očištěné a osušené plátky vepřového masa tak, aby byly ze všech stran marinádou důkladně obalené. Maso v míse uzavřete přilnavou potravinářskou fólií a vložte je do lednice. Takto nechte naložené maso odpočívat co nejdéle. Ideálně je nechte marinovat přes noc, aby se maso optimálně nasáklo chutí použitých surovin.
Druhý den vytáhněte maso z lednice a nechte ho odstát a zteplat na pokojovou teplotu. Na plotně rozehřejte pánev s trochou sádla a když je horké, vložte do něj marinované plátky. Smažte je zprudka několik minut po obou stranách dozlatova.
Opečené maso podlijte vodou, přiklopte pokličkou, zmírněte žár plotýnky a nechte plátky 1 hodinu dusit doměkka. Po 30 minutách plátky v pánvi otočte na druhou stranu.
Po hodině odklopte pokličku a nechte odpařit přebytečnou vodu tak, aby v pánvi zůstala jen šťáva z masa, které zůstalo měkké a šťavnaté.
Hotové vepřové plátky podávejte spolu s bramborovou kaší přelitou výpekem a čerstvou nebo nakládanou zeleninovou oblohou.