Marinovaný cuketový salát s cibulí a koprem - postup přípravy
Marinovaný cuketový salát můžete servírovat jako svačinku, předkrm i přílohu k masu. Výhodou receptu je jeho rychlá a velmi snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.
Ingredience
Z cuket odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také cibuli, kterou přidejte do mísy s cuketami.
Najemno nasekejte kopr s petrželkou a bylinky přidejte k cuketám. Směs ochuťte solí, cukrem, mletou pálivou paprikou, dijonskou hořčicí a černým pepřem. Přidejte také jablečný ocet a prolisovaný česnek.
Směs přendejte do sáčku na pečení, který uzavřete, směs promíchejte a vložte na 15–20 minut do lednice. Po této době sáček otevřete a marinovaný cuketový salát můžete servírovat.
Tip: Salát z cukety můžete servírovat jako předkrm, doplněk k masu, rybám nebo ji zakomponovat do příloh.
Poznámka: Cuketový salát, který nespotřebujete, můžete vložit do sáčku a uchovat ho v lednici pro pozdější použití.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy dla duszy