Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaný cuketový salát s cibulí a koprem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Marinovaný cuketový salát s cibulí a koprem - postup přípravy

Marinovaný cuketový salát můžete servírovat jako svačinku, předkrm i přílohu k masu. Výhodou receptu je jeho rychlá a velmi snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také cibuli, kterou přidejte do mísy s cuketami. 

2. KROK

Najemno nasekejte kopr s petrželkou a bylinky přidejte k cuketám. Směs ochuťte solí, cukrem, mletou pálivou paprikou, dijonskou hořčicí a černým pepřem. Přidejte také jablečný ocet a prolisovaný česnek. 

3. KROK

Směs přendejte do sáčku na pečení, který uzavřete, směs promíchejte a vložte na 15–20 minut do lednice. Po této době sáček otevřete a marinovaný cuketový salát můžete servírovat.

4. KROK

Tip: Salát z cukety můžete servírovat jako předkrm, doplněk k masu, rybám nebo ji zakomponovat do příloh. 

5. KROK

Poznámka: Cuketový salát, který nespotřebujete, můžete vložit do sáčku a uchovat ho v lednici pro pozdější použití. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Przepisy dla duszy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů