Marinovaný rajčatový salát s česnekem - postup přípravy
Pokud nevíte, jak využít domácí rajčata, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Salát je navíc jednoduchý na přípravu a přináší svěží a lehký zážitek, který se hodí jako příloha nebo lehké jídlo.
Ingredience
Veškerou zeleninu nejdříve velmi pečlivě omyjte. Rajčata překrojte napůl a odřízněte z nich bubáka. Následně je nakrájejte na menší měsíčky.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a 1/2 nasypejte na dno mísy. Tu poté posypte polovinou nasekaného čerstvého kopru.
Na kopr vykládejte polovinu nakrájených rajčat. Do mísy nalijte olej, přidejte do něj cukr, sůl, ocet a prolisovaný česnek. Poté marinádu pečlivě promíchejte.
Papriku omyjte, zbavte ji semeníků a nakrájejte ji na větší kousky. Následně 1/2 marinády nalijte na rajčata.
Na rajčata vyskládejte papriky, cibuli, kopr a zbylá rajčata. Následně zelinu polijte marinádou a salát nechte odležet.
Salát podávejte dobře vychlazený jako přílohu nebo samostatný lehký chod.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы