Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí salát s korejskou mrkví

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí salát s korejskou mrkví - postup přípravy

Pikantní nakládaná korejská mrkev je už nějakou dobu světový kulinářský hit. Na její přípravu existuje bezpočet nejrůznějších variací, které dodávají této dobrotě neopakovatelný šmrnc. Kromě samostatného použití korejské mrkve je však možné ji využít i jako ingredienci pro přípravu dalších pokrmů, třeba skvělého salátu s kuřecím masem, která přijde vhod jako chutný, neotřelý a zdravý hlavní chod či předkrm.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Korejská mrkev

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve připravte korejskou mrkev. Nakrájejte mrkev na tenké a dlouhé nudličky, vhoďte do misky, osolte a zalijte trochou octa. Zakryjte misku fólií a nechte 10 až 15 minut stát. V hrnci rozpalte olej, odstavte z kamen a vsypte do oleje červenou papriku. Promíchejte, nechte 1 až 2 minuty vychladnout a paprikovým olejem přelijte mrkev v misce. Přidejte drcený česnek a sójovou omáčku, promíchejte a nechte v lednici vychladnout.




Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Žampiony očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Na kamnech rozpalte pánev s trochou oleje a cibulku s houbami orestujte dozlatova.

Kuřecí prsíčka umyjte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Hotové maso nechte vychladnout a natrhejte ho na vlákna.

V hluboké míse smíchejte restovanou cibuli a žampiony s trhaným kuřecím masem, přidejte 150 gramů korejské mrkve a promíchejte.

Jemně nasekejte ořechy, prolisujte stroužek česneku a spolu se spařenými a okapanými rozinkami je přidejte do salátové mísy. Nakonec vše zalijte majonézou a důkladně promíchejte.

Salát vložte aspoň na půl hodiny vychladit do lednice a podávejte ozdobený sekanými bylinkami a pokrájenými kousky jablka. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů