Marmeládový koláč s jogurtem a vanilkou - postup přípravy
Marmeládový koláč v sobě snoubí nadýchané těsto s osvěžující chutí ovocného džemu a vůní vanilky. Lahodný dezert můžete servírovat k odpolední kávě i ke snídani.
Ingredience
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání do směsi přidejte olej a poté do ní vmíchejte jogurt.
V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a suché ingredience prosejte do vaječného těsta.
Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Aby se ingredience lépe propojily, mouku s práškem vmíchejte do těsta nadvakrát.
Polovinu množství těsta vylijte do dortového ráfku a pokryjte ho rovnoměrně džemem, na který nalijte druhou polovinu těsta. Marmeládový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Aby se koláč z ráfku lépe vyndával, vymažte ho máslem a vysypte moukou. Můžete ho také vyložit pečicím papírem.
Upečený koláč s marmeládou vyjměte z dortového ráfku, nechte ho vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili