Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marmeládový koláč s jogurtem a vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Marmeládový koláč s jogurtem a vanilkou - postup přípravy

Marmeládový koláč v sobě snoubí nadýchané těsto s osvěžující chutí ovocného džemu a vůní vanilky. Lahodný dezert můžete servírovat k odpolední kávě i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání do směsi přidejte olej a poté do ní vmíchejte jogurt. 

2. KROK

V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a suché ingredience prosejte do vaječného těsta. 

Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Aby se ingredience lépe propojily, mouku s práškem vmíchejte do těsta nadvakrát.

3. KROK

Polovinu množství těsta vylijte do dortového ráfku a pokryjte ho rovnoměrně džemem, na který nalijte druhou polovinu těsta. Marmeládový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

4. KROK

Tip: Aby se koláč z ráfku lépe vyndával, vymažte ho máslem a vysypte moukou. Můžete ho také vyložit pečicím papírem.  

5. KROK

Upečený koláč s marmeládou vyjměte z dortového ráfku, nechte ho vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky posypané moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů