Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná vanilková buchta s malinami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jemná vanilková buchta s malinami - postup přípravy

Další ze série snadných domácích cukrářských výrobků je tady. Je to ta nejjednodušší malinová buchta s omamnou vůní vanilky, kterou jste kdy jedli a navíc ji – jako obvykle – můžete velmi dobře využít jako základ pro vaše další kreativní tvoření. Velmi dobře tomuto druhu těsta sedí kombinace s nejrůznějšími druhy ovoce a ovocných pomazánek i smetanových krémů, které s jeho chutí báječně ladí a doplňují ji o novou dimenzi jemnosti a chuti. I když dnes přinášíme recept na malinovou variantu, naprosto báječně chutná tahle buchta s borůvkami a smetanovým sýrem mascarpone. Teď ale základní recept.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Začněte tím, že si připravíte plech s pečicím papírem a zapnete si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia. Příprava je totiž velmi rychlá, tak abyste se tímto krokem zbytečně nezdržovali od lahodného výsledku.




Vezměte velkou mísu a nasypejte do ní mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Všechny suché přísady dobře promíchejte. Pak k nim vyklepněte všechna čtyři vajíčka, přilijte jednu a půl sklenice kefíru a přikápněte trochu vanilkové esence podle vaší vlastní chuti. Nakonec přidejte i změklé máslo a směs důkladně utřete dohladka, aby se vám v něm nevytvořily žádné hrudky.

Do připraveného plechu nalijte asi poloviční množství těsta z misky a rozprostřete ho po celé jeho ploše. Celu tuto vrstvu zasypejte připravenými malinami. Nezáleží přitom na tom, zda jsou čerstvě utržené z keříku, anebo jsou právě rozmrazené. Přidejte tam ovoce tolik, kolik vaše srdce žádá a přelijte ho zbylým těstem z misky a povrch uhlaďte do roviny.

Takto připravený koláč vložte do předehřáté trouby péct na 30 až 35 minut. Přesná doba pečení se různí podle vlastností trouby, proto průběžně buchtu kontrolujte a v závěru pečení udělejte test zapíchnutou špejlí.

Po dopečení nechte koláč zchladnout a posypejte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů