Nadýchané marshmallow s vanilkou - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete vytvořit sladkost z dostupných ingrediencí, a to levně a rychle. Vyzkoušejte snadný postup na marshmallow s pružnou nadýchanou strukturou a jemnou chutí.
Ingredience
Želatinu vsypte do 60 ml vody a rozpusťte ji mícháním. Želatinu odložte bokem a olejem vymažte pekáč, který následně vyložte potravinovou fólií, kterou znovu vymažte olejem.
Do hrnce vsypte cukr a smíchejte ho s vanilkovým cukrem. Vše zalijte 60 ml vody se solí a přiveďte k varu – vařte asi 5 minut. Želatinu zahřejte a vlijte ji do mísy, kde k ní postupně přilévejte sirup z hrnce, a to za stálého šlehání po dobu 8–10 minut.
Poznámka: Při vlévání sirupu do želatiny dávejte pozor, abyste se nepopálili. Sirup je potřeba vlít do hrnce ještě horký.
Vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete na polovinu potravinové fólie v pekáči a druhou polovinou fólie ji přikryjte. Pekáč vložte do lednice na 6–8 hodin.
V jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s moučkovým cukrem a vysypte jej na pracovní plochu. Vyndejte ztuhlé těsto na marshmallow, sundejte z něj fólii a obalte jej ve škrobu s cukrem.
Marshmallow nakrájejte na stejně velké kostičky a můžete podávat.
Tip: Tato pochoutka se skvěle hodí jako doplněk k horké čokoládě, ale můžete si na ní pochutnávat také jen tak.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус