Máslová poupata s jablečným džemem - postup přípravy
Hledáte-li originální dezert, nad kterým by se vaši hosté pozastavili a ocenili vaši nápaditost, upečte máslová poupata. Jsou křupavá na povrchu a vláčná uvnitř, díky jablečnému džemu.
Ingredience
V míse smíchejte mouku se solí, vanilinem, kypřícím práškem do pečiva a kurkumou. Do suché směsi vmíchejte změklé máslo a přidejte zakysanou smetanu s vaječným žloutkem. Z ingrediencí uhněťte těsto pomocí rukou.
Poznámka: Přidání kurkumy je volitelné – dodává dezertu výraznější barvu.
Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 40 minut do lednice. Poté jej vyválejte a rozdělte na 15 stejných kousků. Z každého z nich vyválejte malý plát o výšce 0,3 cm.
Tip: Aby vám těsto nevysychalo, pracujte vždy s jedním kouskem a ostatní mějte ukryté v sáčku bez přístupu vzduchu.
Každý plát nakrojte směrem do jeho středu tak, jak je ukázáno ve videu níže, na kousek těsta umístěte jablečný džem a zabalte jej do tvaru poupěte.
Poznámka: Místo jablečného džemu můžete zvolit jakoukoliv jinou oblíbenou náplň.
Máslová poupata ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Po upečení posypte dezert moučkovým cukrem, nechte ho vychladnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко