Máslové sušenky s bílou čokoládou a kokosem - postup přípravy
Možná neobvyklým, ale určitě atraktivním cukrovím ve vaší kolekci mohou být lahodné máslové sušenky. Namáčejí se v bílé čokoládě a obalují v kokosu, což navíc velmi dobře vypadá.
Ingredience
Dále
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilku, případně vanilkový cukr a prošlehejte. Pak přidejte změklé máslo a prošlehejte. Nastrouhejte kůru z jednoho pečlivě omytého citronu, přidejte trochu soli a olej a vše promíchejte. Nakonec do směsi zamíchejte kukuřičný škrob.
Přidejte mouku a prášek do pečiva. Těsto bude tužší, je tak třeba ho zpracovat rukama, aby bylo hezky lesklé. Z těsta poté odebírejte malé kousky, z nichž vytvarujte podlouhlé oblázky. Do každého z nich vidličkou obtiskněte vzor. Vyskládejte je poté na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby 170 °C po dobu 15 až 20 minut.
Ve vodní lázni si poté rozpusťte bílou čokoládu a přelijte ji do misky. Do druhé misky si nasypte strouhaný kokos. Jeden konec každé sušenky namočte do čokolády, pak ho obalte v kokosu a nechte ztuhnout.