Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhové pusinky ze dvou ingrediencí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Sněhové pusinky ze dvou ingrediencí - postup přípravy

Sněhové pusinky podle paní Jany Podolákové Burkartové jsou neodolatelně chutné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku. Tento recept vám ukáže, jak snadno proměnit bílkový sníh v nádherné pusinky, které jsou ideálním vánočním cukrovím či dezertem pro každou slavnostní příležitost.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Bílky smíchejte s cukrem a metličkou je šlehejte ve vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Ve směsi by neměly zůstat žádné krystalky.

2. KROK

Poté směs přelijte do mixéru a šlehejte na střední stupeň. Rychlost postupně zvyšujte a pokračujte ve šlehání, dokud sníh nebude tuhý.

3. KROK

Do sněhu přidejte kapku gelové potravinářské barvy, dle vašeho výběru. Pokračujte ve šlehání, dokud se barva rovnoměrně nerozprostře.

4. KROK

Směs přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky. Následně je ozdobte cukrářským zdobením.

5. KROK

Pusinky sušte v troubě vyhřáté na 100 °C po dobu asi 2 hodin. Dobu pečení upravte dle vaší trouby. Správně usušené pusinky o sebe při poklepání „cinkají“.

6. KROK

Pusinky nechte zcela vychladnout. Poté je uložte do uzavřené krabice či plechovky a uchovávejte v suchu a chladu, aby zůstaly křehké.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů