Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maso naložené v hořčici

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Maso naložené v hořčici - postup přípravy

Nedávno skončil starý rok a s tím novým byste si měli nejen určit alespoň jedno předsevzetí, ale také můžete vyzkoušet nové recepty. Každá žena v domácnosti ví, jak těžké je neustále vymýšlet pokrmy na týdenní jídelníček. Důležité samozřejmě je, aby nebylo zbytečně drahé, složité a trvalo dlouho. Tento recept je snadný a docela rychlý, takže ho zvládne připravit úplně každý.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

K vaření je nejlepší vepřová panenka nebo krkovička. Maso opláchněte, osušte a proveďte hluboké řezy ve vzdálenosti asi 2-3 cm od sebe, přičemž základnu nechte neporušenou. Výsledkem bude tzv. akordeon.




Maso ze všech stran namažte vybranou hořčicí, přičemž zvláštní pozornost věnujte řezům. Už nemusíte maso soli a pepřit, protože v hořčici je všeho dostatečné množství. Maso nemusíte ani marinovat, hořčice to udělá velmi rychle.

Nyní si připravte ananas. Kroužky ananasu rozkrojte na poloviny. Měli byste získat přesně tolik polovin, kolik je zářezů v mase. Dále potřebujete sýr. Ideální je plátkový sýr, do kterého vložíte vždy polovinu ananasu. Ananas by měl přitom zůstat kulatou stranou nahoru.

Do každého řezu masa vložte kousek sýra s ananasem. Získáte takovou hezkou harmoniku. Pokud se kousky sýra zlomí, nic se neděje. Hlavní věc je, aby vše byl rozloženo rovnoměrně.


Celé maso zabalte do alobalu a dejte na plech nebo do jiného vhodného pekáče. Pro jistotu použijte dvě až tři vrstvy alobalu.

Vložte maso do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte nejprve 50 minut v alobalu, poté ji otevřete a pečte dalších 10 minut při 200 stupních nebo 5 minut v režimu gril, aby maso a ananas byly mírně hnědé.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů