Masová směs s rýží - postup přípravy
Masové směsi jsou velmi populárním pokrmem. Zasytí, jsou snadné na přípravu a hned po prvním soustu zachutnají. Pokud máte také chuť na netradiční „Čínu“ s rýží, zkuste tento recept. Stačí vám jedna pánev a pár surovin.
Ingredience
Dejte vařit rýži. Místo té ve varných sáčcích použijte klasickou. Tu nasypte do mísy, zalijte ji vodou a následně v ní nechte máčet asi 15 minut. Potom přes cedník slijte přebytečnou vodu. Do pánve nalijte asi 20 ml oleje a přihoďte kousek másla. To nechte rozpustit, smíchejte s olejem a nasypte rýži. Chvíli ji takto nasucho, za stálého míchání restujte. Po zhruba 5 minutách zalijte rýži vodou, kterou následně osolte. Přiveďte k varu, poté snižte plamen, přiklopte a rýži vařte. Občas promíchejte.
Cibuli nakrájejte na menší kostičky a na oleji začnete restovat v hlubší pánvi. Když cibule zesklovatí, přidejte na nudličky nakrájené maso. Typ je dle vaší chutí. Hodí se vepřové, kuřecí i hovězí. Maso zprudka opečte, aby se zatáhlo a potom snižte plamen.
Následně do pánve přidejte také první várku zeleniny, v podobě na kousky nakrájeného pekingského zelí. Vše promíchejte a přidejte další zeleninu, tentokrát v podobě papriky nakrájené na nudličky. Pro oživení jídla můžete zvolit i různé barevné druhy a z každé dát kousek. Papriku vmíchejte do jídla a nechte chvíli restovat. K závěru přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a vše dochuťte solí a pepřem. Dále zalijte sójovou omáčkou a vodou. Poprašte moukou, zamíchejte a nechte pod pokličkou asi 30 minut dusit.
Když je směs hotová, odklopte pokličku a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. V této fázi přidejte nasekané bylinky a zamíchejte. Z rýže by se také již měla vypařit všechna voda, a tak je obojí připraveno k servírování. Pomocí šálku udělejte z rýže stylový kopeček a k němu nandejte dostatek masové směsi.