Masové karbanátky s cuketou a koprem - postup přípravy
Masové karbanátky s cuketou jsou šťavnaté a aromatické. Připravte si lehčí a zdravější verzi tradičního receptu. Výhodou tohoto pokrmu je, že skvěle chutná i zastudena.
Ingredience
Cuketu omyjte a zbavte ji okrajů, které nebudete potřebovat. Poté ji nastrouhejte nahrubo a v míse ji zasypte polovinou lžičky soli. Poté ji nechte 3 minuty stát, aby mohla pustit šťávu. Z cukety následně vymačkejte šťávu a smíchejte ji s mletým kuřecím masem.
Do mísy s masem a cuketou přidejte nadrobno nasekanou cibuli, vejce a půl lžičky soli a pepř se strouhankou a kořením Kuře. Ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočívat 15–20 minut.
Zatím nasekejte najemno kopr, který do masové směsi vmíchejte a začněte z ní tvořit karbanátky o velikosti dlaně. Karbanátky smažte z každé strany přibližně 1,5 minuty.
Tip: Doporučujeme usmažit první karbanátek, u kterého zjistíte, za jak dlouho je hotový a tomu přizpůsobit dobu smažení zbytku masa.
Usmažené karbanátky odkládejte do hrnce vhodného do trouby a prokládejte je kousky másla. Do hrnce přidejte také trochu vody a maso pečte přikryté v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
Tip: Masové karbanátky s cuketou podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня