Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové karbanátky s cuketou a koprem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Masové karbanátky s cuketou a koprem - postup přípravy

Masové karbanátky s cuketou jsou šťavnaté a aromatické. Připravte si lehčí a zdravější verzi tradičního receptu. Výhodou tohoto pokrmu je, že skvěle chutná i zastudena.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cuketu omyjte a zbavte ji okrajů, které nebudete potřebovat. Poté ji nastrouhejte nahrubo a v míse ji zasypte polovinou lžičky soli. Poté ji nechte 3 minuty stát, aby mohla pustit šťávu. Z cukety následně vymačkejte šťávu a smíchejte ji s mletým kuřecím masem. 

2. KROK

Do mísy s masem a cuketou přidejte nadrobno nasekanou cibuli, vejce a půl lžičky soli a pepř se strouhankou a kořením Kuře. Ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočívat 15–20 minut. 

3. KROK

Zatím nasekejte najemno kopr, který do masové směsi vmíchejte a začněte z ní tvořit karbanátky o velikosti dlaně. Karbanátky smažte z každé strany přibližně 1,5 minuty. 

4. KROK

Tip: Doporučujeme usmažit první karbanátek, u kterého zjistíte, za jak dlouho je hotový a tomu přizpůsobit dobu smažení zbytku masa.

5. KROK

Usmažené karbanátky odkládejte do hrnce vhodného do trouby a prokládejte je kousky másla. Do hrnce přidejte také trochu vody a maso pečte přikryté v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut.  

6. KROK

Tip: Masové karbanátky s cuketou podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů