Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masovo-cuketové karbanátky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Masovo-cuketové karbanátky - postup přípravy

Cuketová sezóna se blíží a s ní i každoroční bádání, co s nimi. Zkuste osvědčené masovo-cuketové karbanátky od paní Ladislavy Šatavové, které nejlépe chutnají spolu s bramborovou kaší.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cuketu omyjte a osušte, nastrouhejte ji nahrubo, v míse ji posolte a nechte ji pár minut odstát, aby pustila šťávu. Mladou cuketu loupat nemusíte, pokud je starší a vzrostlejší, raději slupku před strouháním odstraňte. Bývá dosti tuhá.

2. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte na jemné kostičky. Zelené bylinky opláchněte pod proudem vody, osušte je papírovými utěrkami, zbavte je tuhých stonků a zbytek nasekejte najemno.

3. KROK

Cibuli a bylinky vložte do mísy spolu s mletým masem, podle chuti směs osolte, opepřete, přidejte podle chuti prolisovaný česnek a vyklepněte jedno vajíčko. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ji do mísy s masem.

4. KROK

Důkladně vyždímejte vypocenou cuketu, přidejte ji do mísy k masové směsi a všechny ingredience nejlépe rukama důkladně promíchejte, abyste vytvořili homogenní směs. Na plotně rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte na ní karbanátky ze všech stran dozlatova.

5. KROK

Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů