Masovo-cuketové karbanátky - postup přípravy
Cuketová sezóna se blíží a s ní i každoroční bádání, co s nimi. Zkuste osvědčené masovo-cuketové karbanátky od paní Ladislavy Šatavové, které nejlépe chutnají spolu s bramborovou kaší.
Ingredience
Cuketu omyjte a osušte, nastrouhejte ji nahrubo, v míse ji posolte a nechte ji pár minut odstát, aby pustila šťávu. Mladou cuketu loupat nemusíte, pokud je starší a vzrostlejší, raději slupku před strouháním odstraňte. Bývá dosti tuhá.
Cibuli očistěte a nakrájejte na jemné kostičky. Zelené bylinky opláchněte pod proudem vody, osušte je papírovými utěrkami, zbavte je tuhých stonků a zbytek nasekejte najemno.
Cibuli a bylinky vložte do mísy spolu s mletým masem, podle chuti směs osolte, opepřete, přidejte podle chuti prolisovaný česnek a vyklepněte jedno vajíčko. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ji do mísy s masem.
Důkladně vyždímejte vypocenou cuketu, přidejte ji do mísy k masové směsi a všechny ingredience nejlépe rukama důkladně promíchejte, abyste vytvořili homogenní směs. Na plotně rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte na ní karbanátky ze všech stran dozlatova.
Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.