Máte-li doma sklenici kefíru a vejce, udělejte si chutnou snídani - postup přípravy
Snídaně je základ dne. To platí pro mnoho lidí, a proto byste měli znát recept na vynikající snídani, která vám nezabere příliš mnoho času, stojí velmi málo peněz a přitom je lahodná, jemná, sytá a vychutnají si ji dospělí i děti.
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu a rozklepněte do ní vejce. Přidejte cukr a špetku soli. Rozmíchejte do hladka pomocí metly. Poté přidejte kefír a jedlou sodu. Znovu důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Následně můžete přidat prosátou mouku. Dobře promíchejte, aby v těstě nezůstaly žádné hrudky.
Nakonec přidejte rafinovaný slunečnicový olej a míchejte, dokud nezískáte nádherně hladké těsto. Tímto máte těsto hotové. Nyní si připravte pánev a olej, na kterém budete smažit. Před smažením lívanečků pánev rozehřejte a potřete ji malým množstvím oleje.
Doprostřed nalijte malé množství těsta a rovnoměrně jej rozestřete lžící nebo stěrkou, aby vznikla placka tloušťku asi 7-8 mm. Lívanečky smažte na mírném ohni. Jakmile se jejich povrch srazí, můžete je otočit a pokračovat ve smažení, dokud nebudou zcela hotové. Jakmile budou dokonale zlaté, můžete je vyndat z pánve a skládat je na sebe na talíř.
Stejný postup následujte u každého lívance, dokud vám nedojde těsto. Uvidíte, že získáte nádhernou a vysokou věž, kterou si můžete vychutnat podle svého uvážení. Někdo je jí samotné, jiní si k nim dají zakysanou smetanu, džem, med, kondenzované mléko, čokoládovou polevu, karamelovou polevu nebo cokoli jiného. Konečná příchuť je pouze na vás a vždy si můžete dát něco jiného, díky čemuž budou lívanečky vždy chutnat jinak. Přejeme hodně štěstí a mnoho spokojených strávníků ve vašem domově. Dobrou chuť!