Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medovníkové řezy s krémem a čokoládou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Medovníkové řezy s krémem a čokoládou - postup přípravy

Pochutnejte si na úžasném dezertu, plném jemného krému a lahodné čokolády. Medovníkové řezy se rozplývají v ústech a skvěle se hodí ke slavnostnímu pohoštění.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Na potření

Poleva

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. Krupici smíchejte s cukrem, mlékem a směs vařte 10 minut, do zhoustnutí. 

Tip: Aby se směs nepřipálila, během vaření ji stále míchejte. 

2. KROK

Krém odstavte z tepla, zakryjte ho fólií a nechte ho volně vychladnout. Pokračujte s přípravou korpusu.

Tip: Fólie by se krému měla přímo dotýkat, aby na něm nevznikl škraloup.

3. KROK

Mouku smíchejte s vejci, cukrem, medem, jedlou sodou a změklým máslem. 

Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.

4. KROK

Těsto rozdělte na 4 části, z nichž vyválejte pláty o tloušťce 0,4 cm. 

Poznámka: Během pečení jednotlivých částí korpusu uchovávejte zbytek těsta v lednici.

5. KROK

Každý plát rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. 

6. KROK

Nyní dokončete přípravu krému. Změklé máslo šlehejte 2 minuty, a jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vychladlý základ na krém. 

Tip: Ingredience musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

7. KROK

Třetinou krému potřete první plát korpusu, zakryjte ho druhým plátem a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete korpusem, který potřete povidly. 

8. KROK

Dezert nakonec pokryjte polevou, připravenou rozpuštěním másla a čokolády v horkém mléce. Medovníkové řezy posypte nasekanými ořechy a vložte je na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů