Medovníkové řezy s krémem a čokoládou - postup přípravy
Pochutnejte si na úžasném dezertu, plném jemného krému a lahodné čokolády. Medovníkové řezy se rozplývají v ústech a skvěle se hodí ke slavnostnímu pohoštění.
Korpus
Krém
Na potření
Poleva
Na posypání
Začněte s přípravou krému. Krupici smíchejte s cukrem, mlékem a směs vařte 10 minut, do zhoustnutí.
Tip: Aby se směs nepřipálila, během vaření ji stále míchejte.
Krém odstavte z tepla, zakryjte ho fólií a nechte ho volně vychladnout. Pokračujte s přípravou korpusu.
Tip: Fólie by se krému měla přímo dotýkat, aby na něm nevznikl škraloup.
Mouku smíchejte s vejci, cukrem, medem, jedlou sodou a změklým máslem.
Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.
Těsto rozdělte na 4 části, z nichž vyválejte pláty o tloušťce 0,4 cm.
Poznámka: Během pečení jednotlivých částí korpusu uchovávejte zbytek těsta v lednici.
Každý plát rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Nyní dokončete přípravu krému. Změklé máslo šlehejte 2 minuty, a jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vychladlý základ na krém.
Tip: Ingredience musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Třetinou krému potřete první plát korpusu, zakryjte ho druhým plátem a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete korpusem, který potřete povidly.
Dezert nakonec pokryjte polevou, připravenou rozpuštěním másla a čokolády v horkém mléce. Medovníkové řezy posypte nasekanými ořechy a vložte je na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaki Katriny-najlepsze przepisy

