Měkké perníčky s cukrovou polevou - postup přípravy
Měkké perníčky s cukrovou polevou jsou příjemně sladkou pochoutkou, která potěší jemnou chutí a vůní koření. Jsou ideální jako elegantní a originální vánoční cukroví.
Těsto
Poleva
V hrnci nechte zkaramelizovat 100 g cukru, který poté odstavte z tepla a smíchejte s vodou.
Poznámka: U přidávání vody bude karamel trochu prskat a srazí se. To je v pořádku, hrudky se mícháním znovu rozpustí.
Do tekutiny vmíchejte zbytek cukru a směs mleté skořice, zázvoru a muškátového oříšku. Hrnec vraťte zpět na sporák a pokračujte v zahřívání, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Tekutinu přelijte do mísy, ve které ji smíchejte s polovinou množství mouky. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich rozpuštěné máslo s vejcem.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.
Na závěr přidejte zbytek mouky s jedlou sodou a vytvořte hladké těsto, které rozdělte na kousky o 40 g. Z každého kousku těsta vytvarujte kuličku, kterou položte na plech, vyložený pečicím papírem, na kterém ji, přitlačením, mírně zploštěte.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Upečené perníčky nechte vychladnout a připravte polevu. V hrnci smíchejte vodu s cukrem a směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Trochou vzniklého sirupu potřete dno a stěny mísy, do které vložte pár vychladlých perníčků, které polijte dalším množstvím sirupu, ve kterém perníčky obalte.
Poznámka: Snažte se o to, abyste cukroví obalili důkladně ze všech stran.
Obalené měkké perníčky nechte na chladící mřížce, uschnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус