Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkké perníčky s cukrovou polevou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Měkké perníčky s cukrovou polevou - postup přípravy

Měkké perníčky s cukrovou polevou jsou příjemně sladkou pochoutkou, která potěší jemnou chutí a vůní koření. Jsou ideální jako elegantní a originální vánoční cukroví.

Ingredience pro:
22 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci nechte zkaramelizovat 100 g cukru, který poté odstavte z tepla a smíchejte s vodou. 

Poznámka: U přidávání vody bude karamel trochu prskat a srazí se. To je v pořádku, hrudky se mícháním znovu rozpustí.

2. KROK

Do tekutiny vmíchejte zbytek cukru a směs mleté skořice, zázvoru a muškátového oříšku. Hrnec vraťte zpět na sporák a pokračujte v zahřívání, dokud se cukr zcela nerozpustí. 

3. KROK

Tekutinu přelijte do mísy, ve které ji smíchejte s polovinou množství mouky. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich rozpuštěné máslo s vejcem.

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.

4. KROK

Na závěr přidejte zbytek mouky s jedlou sodou a vytvořte hladké těsto, které rozdělte na kousky o 40 g. Z každého kousku těsta vytvarujte kuličku, kterou položte na plech, vyložený pečicím papírem, na kterém ji, přitlačením, mírně zploštěte.

5. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Upečené perníčky nechte vychladnout a připravte polevu. V hrnci smíchejte vodu s cukrem a směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

6. KROK

Trochou vzniklého sirupu potřete dno a stěny mísy, do které vložte pár vychladlých perníčků, které polijte dalším množstvím sirupu, ve kterém perníčky obalte. 

Poznámka: Snažte se o to, abyste cukroví obalili důkladně ze všech stran.

7. KROK

Obalené měkké perníčky nechte na chladící mřížce, uschnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů