Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňkový džem bez želatiny a zahušťovadla

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Meruňkový džem bez želatiny a zahušťovadla - postup přípravy

Meruňkový džem je lahodný a osvěžující. Výhodou je, že ho připravíte bez zahušťovadla a želatiny. Při správném skladování vydrží čerstvý i několik měsíců.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky rozřízněte na polovinu a vypeckujte je. Do hrnce vlijte vodu, na kterou položte meruňky, které následně zasypte kyselinou citronovou a 250 g cukru. Směs vařte na středním ohni 5 minut. 

Poznámka: Během vaření ovoce stále míchejte, aby se nepřichytávalo ke dnu.

2. KROK

Během vaření se bude na povrchu tvořit pěna, kterou sbírejte. Po pěti minutách vsypte do směsi dalších 250 g cukru, ingredience promíchejte a vařte je dalších 5 minut. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Celková doba vaření vám zabere 20 minut.

3. KROK

Tip: Zda má džem požadovanou hustotu, zjistíte tak, že ho trochu rozmažete na talíři.  

4. KROK

Hotovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Jejich obsah pak nechte volně vychladnout.

Poznámka: Sterilizace je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. Na základě tohoto receptu můžete získat 1200–1300 ml džemu.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů