Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňkový koláč s tvarohovou náplní

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Meruňkový koláč s tvarohovou náplní - postup přípravy

Honí vás mlsná a chtěli byste si připravit dezert skutečně výjimečné chuti? Potom vsaďte na tento meruňkový koláč s tvarohovou náplní. Po prvním soustu si jej skutečně zamilujete pro jeho křehkost a vláčnost.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do velké mísy si prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, poté přisypte cukr a prášek do pečiva. K suchým ingrediencím nastrouhejte studené máslo na hrubém struhadle. Následně rukama vypracujte hladké a vláčné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte chladit do lednice na dvacet minut. Mezitím se pusťte do přípravy tvarohové náplně.




Ve středně velké míse si vyšlehejte tvaroh spolu se zakysanou smetanou. Také přisypte cukr dle chuti, pomerančovou kůru, kukuřičný škrob a vložte vaječné žloutky.

V jiné misce si vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a metličkou vmíchejte do tvarohové směsi.


Nyní si vyjměte z lednice těsto a ¾ rozložte do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného moukou. Na těsto naneste tvarohovou náplň, rovnoměrně poklaďte okapanými meruňkami a čtvrtku těsta rozdrobte na povrch koláče. Dezert dejte péct nakonec do trouby na 50 minut při teplotě 180 °C.

Upečený koláč s meruňkami a tvarohovým krémem nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte s oblíbeným nápojem a třeba i kopečkem šlehačky.

Přejeme vám dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů