Míchaná vejce s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Milujete-li vajíčka, a zároveň chcete jíst zdravě, určitě si připravte míchaná vejce ve vodě. Nejen, že při vaření nebudete muset použít tuk, pochutnáte si také na kvalitním mase a zelenině plné vitamínů. Tento recept jednoduše stojí za to vyzkoušet.
Základ
Ochucení
Vejce v míse rozšlehejte a dejte bokem. Oloupejte a nadrobno nakrájejte mrkev. Poté z papriky odstraňte semeník a nakrájejte ji na drobné kousky.
Nyní oloupejte a nakrájejte česnek nadrobno. Nakrájejte také omytou jarní cibulku. V pánvi přiveďte vodu k varu a vlijte do ní vejce, která vařte asi 2 minuty. Poté je z vody vyndejte a položte na talíř.
Vodu z pánve vylijte, osušte a rozpalte na ní trochu másla. Poté na másle osmažte mleté maso s česnekem, jarní cibulkou, paprikou a mrkví. Vše zamíchejte, zalijte vodou a dochuťte solí a sójovou a ústřicovou omáčkou.
Na závěr do směsi přilijte škrobovou vodu a důkladně zamíchejte všechny ingredience v pánvi. Celé smažení vám zabere přibližně 6 minut.
Poznámka: Škrobovou vodu vytvoříte tak, že smícháte 1 lžíci škrobu s 1 lžící vody.
Masovou směs servírujte položenou na uvařených vejcích.
Tip: Míchaná vejce můžete podávat s oblíbeným pečivem, ale skvěle chutnají i samotná.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 수리키친Suri