Míša řezy - postup přípravy
Jedním z klasických českých receptů jsou míša řezy, ke kterých se skvěle skloubí chuť kakaového těsta a tvarohové náplně. Recept na ně nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na náplň
Na polevu
Do šlehací mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte cukr. Poté směs vyšlehejte do pěny. Přidejte 5 lžic oleje a opět chvíli šlehejte. Do mouky vsypte prášek do pečiva a kakao. Přidejte ji do vyšlehané směsi a ještě chvíli šlehejte, dokud se vše dokonale nepromísí.
Máslem vymažte plech na pečení velikosti zhruba 32×42 centimetrů a poté jej vysypejte hrubou moukou. Vlijte hotové těsto a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba deset minut, dokud nebude piškot dostatečně upečený.
Tvaroh z vaničky přendejte do síta a nechte okapat. Mezitím v míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem, kterého přidejte podle vaší chuti. Pak přidejte okapaný tvaroh a přilijte trochu rumu pro chuť (lze vynechat). Směs šlehejte, dokud nebude dokonale hladká. Pak jí natřete na vychladlý kakaový piškot a dejte do lednice ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a poté do ní přidejte máslo. Míchejte, dokud se vše dokonale nespojí. Ještě teplou polevu rovnoměrně naneste na tvaroh a opět dejte do lednice ztuhnout. Poté se můžete pustit do dalšího zdobení, například ovocem.