Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná bageta s masem a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Plněná bageta s masem a sýrem - postup přípravy

Určitě budete souhlasit, že jsou dny, kdy není čas ani nálada stát u sporáku. Ale suchý chleba se sýrem vás asi na večeři příliš neuspokojí. Stačí však trocha kreativity a s obyčejnou bagetou a pár dalšími ingrediencemi se dá vytvořit velice chutné jídlo. Plněná bageta s masem a sýrem se stane vaší oblíbenou večeří, která potěší celou rodinu. Nepotřebujete žádné speciální ingredience, ani kulinářské umění. A navíc můžete do přípravy zapojit i své děti, tak jednoduchý tento recept je.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte náplň. Smíchejte mleté ​​maso s nastrouhaným parmazánem a nadrobno nakrájenou mozzarellou. Přidejte ke směsi vejce a také pár natrhaných listů čerstvé bazalky. Pokud se vám nepodaří sehnat čerstvou, vystačíte si i s tou sušenou, ale chuť bude samozřejmě méně intenzivní. Masovou směs dochuťte také solí a pepřem, případně i dalším kořením, které máte rádi.




Směsí naplňte cukrářský sáček. Čerstvou bagetu nakrájejte na stejné větší kousky a uvnitř udělejte prstem důlek – sem přijde náplň.

Otvory v bagetě naplňte mletým masem. Vložte jednotlivé kousky do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Následně každý kus bagety zakryjte plátkem tvrdého sýra a dejte je ještě na dalších 10 minut zapéct. Bageta bude krásně zlatavá, sýr na povrchu roztečený a vnitřní náplň šťavnatá.

Plněnou bagetu je samozřejmě lepší podávat teplou, tedy ideálně přímo z trouby. Pokud vám ale zůstanou nějaké zbytky na další den, před podáváním je můžete na pár vteřin zahřát v mikrovlnce – sýr se opět rozpustí a náplň bude příjemně teplá.

Náplň je možné libovolně obměňovat nebo doplňovat. Namísto masové směsi můžete využít třeba zeleninovou nebo čistě sýrovou náplň. Vždy záleží na vašich chutích a na tom, co máte zrovna v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů